Taşıyıcılık, sorumluluk bilinci oldukça yüksek bir sektördür. Bir taşıyıcının işi, çalışılan kuruluşa veya sektöre bağlıdır. Lojistik sektöründe çalışan bir taşıyıcı, malların verimli ve zamanında teslim edilmesinden sorumludur. Paketleri almak veya teslim etmek, lojistik yöneticileriyle koordinasyon sağlamak, belgeleri yönetmek ve güncellemeler ve diğerleri için müşterilerle iletişim kurmak için farklı alanlara seyahat ederler. Peki, bir nakliye firması kurmak için neler yapmalısınız?
Bir taşıyıcı, müşteri odaklı olmalı ve müşterinin ihtiyaçlarını ve talimatlarını karşıladığından emin olmalıdır. Ayrıca organize ve çözüm odaklı olmalıdırlar. Sorunlar ortaya çıktığında son dakika planları geliştirebilmelidirler. Ayrıca, iyi bir takım oyuncusu, insan insanı ve hesap verebilir olmalıdırlar.
Ne Tür Bir Taşımacı Olduğunuzu Bilerek Başlayın
Öncelikle tek mal sahibi olmak ve kendi nakliye işinizi yürütmek isteyip istemediğinize veya bir ortaklık veya şirket olarak nakliye işi başlatmak isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.
Ulaşım Şeklinizi Belirleyin
Nakliye şirketi lisansı, nasıl çalışacağınıza da bağlıdır. Denizde, havada veya yolda çalışmayı planlıyorsanız farklı bir lisansa ihtiyacınız olacak.
Siz de Taşıyıcı Olup Olmayacağınıza Karar Verin
Taşıyıcı olmak isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekecek. Taşıyıcı, malları fiziksel olarak taşıyan bir kuruluştur. Taşıyıcı olmak istemiyorsanız, yalnızca İşletim Yetkisi almanız gerekir. Ancak, ne tür bir nakliye firması yetkisine ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. İki tür yetki var: mülk için nakliye ve ev eşyaları için nakliye. Eşya taşımacılığı için kurulan nakliye firmaları, günümüzde çok ihtiyaç duyulan firmalar haline gelmişlerdir.
Sigorta Poliçelerini Gönderin
Bir sonraki adımınız, sigorta poliçenizin kanıtını sunmaktır. Sigorta acenteniz bu bilgileri sunmalıdır. Aksi takdirde firmanızı işletmeniz mümkün olmayacaktır.
Çok Tercih Edilen Bir Taşıyıcı Olmak için 3 İpucu
Tercih edilen bir taşıyıcı olmak için bazı en iyi uygulamaları benimseyerek, daha yavaş pazarlarda bile işletmenizin tam kamyon yüklerini güvence altına almasına yardımcı olabilirsiniz.
1. Geri bildirimde bulunun
Geri bildiriminiz çok önemlidir ve nakliyeci operasyonlarında büyük değişikliklere yol açabilir. Geri bildirim iki şekilde olmalıdır. Taşıyıcı iş ortaklarına puan kartları ve KPI'lar sağlamanız gerekir. Bunları işletme incelemelerimizde konuşmalısınız. Ancak, herhangi bir puan kartına sahip olan veya size bu düzeyde şeffaflığı geri veren çok az taşıyıcı vardır. Taşıyıcı dostu olmak için ne üzerinde çalışmamız gerektiğini anlamalı ve buna karşılık potansiyel olarak brüt kar marjlarımızı iyileştirmelisiniz.
Ancak geri bildirim, yalnızca yük taşımacılığı işlemi bittikten sonra yapılmaz. Bir sorun olduğunda iletişim kuran insanlarla çalışmayı sevmelisiniz. Bu şekilde onlara yardım edebilirsiniz.
İpucu: Bir puan kartı oluşturun ve ortaklarınızı sürücüleriniz ve kârlılığınız için önemli olan kriterlere göre objektif olarak derecelendirin. Gözden geçirilecek bazı alanlar bekleme süreleri, tesis temizliği, personelin güleryüzlülüğü, yükleme/boşaltma kolaylığı vb.'dir. Bu puan kartını ayda bir veya üç ayda bir ortaklarınızla paylaşın ve derecelendirme sistemlerini kamyon taşımacılığı uygulamalarınızda da kullanın.
2. İşinizi Anlayın
Göndericilerinize işlerini anlamak için adımlar attığınızı göstermek, onlara daha iyi hizmet vermenize ve beklentilerinin ne olduğunu anlamanıza yardımcı olacak ve ayrıca size ilişkiden beklentilerinizi paylaşma fırsatı verecektir.
İpucu: Göndericinizin işini araştırmak için 30 dakikanızı ayırın veya ihtiyaçlarını ve hedeflerini gerçekten anlamak için onlarla bir telefon görüşmesi yapın.
3. Uzun Vadeli İlişkiler Kurun
Göndericilerinizle ilişkiler kurmak için çaba sarf etmek, işinizi sürekli değişen piyasa döngüleri ve oynaklık yoluyla başarıya hazırlayacak ve sizi rakiplerinizden ayıracaktır.
Uzun vadeli ilişkileriniz, piyasa döngüleri ve oynaklıktaki değişiklikler yoluyla gerçekten ayakta kalır.
İpucu: Gönderici iletişim tercihlerinizin neler olduğunu öğrenin. Her yüklemeden sonra veya kişisel olarak takip edebilirsiniz, bu da iletişim hatlarını açmanıza ve kalıcı bir ilişki geliştirmenize yardımcı olur.
Yük Taşımacılığında Çalışmak Çekici Bir Kariyer Yolu mu?
Bu günlerde, neredeyse her iş stresli olabilir ve nakliye taşımacılığı kesinlikle stresli bir iş olacaktır. İthalat ve ihracat prosedürleri, deniz ve hava taşımacılığı için sürekli değişen oranlar, süregelen kamyon ve sürücü eksikliği ile uğraşmak ve müşteriler için sürekli yeni çözümler bulma ihtiyacı gibi günlük zorluklar vardır.
Ancak, olumsuzluklara rağmen, özellikle değişkenliği ve pek çok kültürden insanlarla ilgilenme fırsatı nedeniyle, nakliye çok keyifli bir iş olabilir.
Gelecekteki potansiyel işlerde çeşitlilik sağlar. Yük taşımacılığında çalışmak, ithalat veya ihracat yapan şirketler, üreticiler, nakliye hatları ve tedarik zinciri danışmanlığı gibi birçok farklı sektöre ve pozisyona kapı açar. Bu nedenle nakliye firması kurmak kariyeriniz için önemli bir adım olabilir. Geleceği şekillendiren sektör lojistik olduğu için asla bitmeyecek ve hep gelişecek bir sektörde var olabilirsiniz.
Comments